Kaleidoskophimmel
Kaleidoskophimmel

Kaleidoskophimmel er ute!

18 august, 2023

Vi varmer opp til turné med en ny låt!

Kaizers Orchestra har alltid hatt en dragning mot «balladen». Gjennom karrieren har de utforsket den fra mange ulike perspektiver og genre, fra «Mr Kaizer, hans Constanze og meg» og «Min kvite russer» tidlig i karrieren, via «Den andre er meg»  «Perfekt i en drøm» senere. Ulike typer ballader har fått sin plass på hvert album opp gjennom årene, og har alltid vært en prioritet og en viktig ingrediens i Kaizeruniverset.

«Kaleidoskophimmel» er en helt ny spire på stammen, nesten Springsteensk i sin storytelling-stil beskriver den et episk forelskelsesforløp en nyttårsaften. Sangen stammer opprinnelig fra arbeidet med en musikal basert på Violeta Violeta-universet og er en fortsettelse av deres siste utgitte album; Violeta Violeta III, fra 2013

-«Kaleidoskophimmel» er en slags musikalsk rakett som skytes ut fra det aller dypeste; et hjerte som opplever forelskelse for første gang, forteller Janove Kaizer.

- Ny forelskelse kjennes gjerne som om det tar fyr på innsiden, at noe eksploderer og uttrykker seg som et fyrverkeri av dundrende følelser og fargespill på himmelen. Man skjønner ikke helt hva som skjer, man føres inn i noe ukjent, men samtidig med en slags følelse av ro i følelseskaoset. Det ukjente er skummelt, men også spennende. Det er det jeg prøver å beskrive i denne sangen.

- Det er under to uker til dere går på scenen igjen, for første gang på ti år. Er det mulig at Kaleidoskophimmel er en ubevisst projisering av følelsene som kan oppstå i møtet med publikum igjen, etter et så langt avbrekk?

- Det kan godt være! Når det kommer til det kreative kjører jeg ofte bare på ren magefølelse, og så må jeg prøve å tolke meningen med det jeg har skrevet i ettertid. Andres tolkninger kan være like valide som mine, sånn sett, så kanskje du har rett. Jeg er ihvertfall ikke i tvil om at det blir ekstremt sterkt for oss å møte publikummet vårt igjen.

- Og denne får vi høre live?

- Jeg kan avsløre allerede nå at vi kommer til å spille to helt nye sanger live, ja.

Ja, her er det med andre ord bare å gå i gang å pugge tekst for de som er så heldige å ha skaffet seg konsertbilletter!

 

 

Flere artikler