Bio / Diskografi

2022

GH
Kz 22

Greatest Hits

Greatest Hits er et samlealbum bestående av 21 sanger hentet fra Kaizers Orchestras åtte studioalbum. Utvalget er gjort av bandet selv, og er i følge dem selv "essensen av Kaizerkatalogen".
Etter at "Hjerteknuser" tok av på TikTok, 12 år etter den ble utgitt, skjønte bandet at tiden var moden for å presentere Kaizeruniverset for en ny generasjon, dermed falt valget på denne lekre Greatest Hits vinylutgaven.
Albumet ble utgitt 25.11.22 og gikk rett inn på førsteplass på VG-lista, som det niende av ni mulige album.

2014

Siste dans
Siste dans

Siste dans

Siste Dans er et liveopptak fra den aller siste konserten Kaizers Orchestra spilte, i DnB Arena i Stavanger, den 14.10.2013.
Etter 12 år, åtte plater og nesten 1000 konserter over hele Europa følte bandet at det fikk være nok for denne gang. Oljefateventyret var over. På denne dvd'en kan du oppleve den siste kvelden med gjengen en gang til, uredigert og i real-time.

Spotify

2013

En aften i operaen
En aften i operaen

En aften i operaen

Et av høydepunktene i Kaizers' karriere var å framføre hele Violeta Violeta Volume III i Operaen i Bjørvika sammen med dirigent Erlend Skomsvoll, KORK og Oslo Filharmoniske kor i januar 2013. Dette prosjektet markerte enden på en vidstrakt musikalsk reise for Kaizers. Et verdig punktum som understrekte bandets musikalske utvikling, men også den røde tråden i produksjonen, gjennom 12 år i norsk musikkliv. Én av de seks utsolgte kveldene i operaen ble tatt opp, filmet av produksjonsselskapet Monster og mikset av Kaizerprodusent Yngve Sætre, den kvelden kan du høre i sin helhet her.

Spotify

2012

Violeta Vol 3
Foto: Paal Audestad

Violeta Violeta Volume III

VV3 er en vaskeekte "Sigøynermusikal" og tredje og siste del av fortellingen om den forrykte og briljante Beatrice, hennes jordnære mann Kenneth og deres begavede tvillingdøtre Violeta og Violeta. Kaizers Orchestra har her selskap av Stavanger Symfoniorkester og arrangør Erlend Skomsvoll og bandet omtalte selv dette albumet som "stormannsgalskap, bortsett fra at det ikke er noe galt i det". Musikkvideoen "Begravelsespolka" ble lagd sammen med regissør Eivind Tolås, som også lagde bandets første musikkvideo "Kontroll på kontinentet". "Begravelsespolka"-videoen fikk de Spellemannpris for i 2013.

Spotify

2011

Violeta Violeta volume I
Violeta Violeta volume I

Violeta Violeta volume I

Violeta Violeta Volume I er det sjette studioalbumet til Kaizers Orchestra, utgitt 31. januar 2011. Albumet var det første i den varslede trilogien Violeta Violeta, som Kaizers Orchestra jobbet intenst med fra 2009 til siste konsert i september 2013. Albumet markerte bandets "hjemkomst" til Duper Studio i Bergen våren 2010 og er produsert av Jørgen Træen, Yngve Sætre og Janove Ottesen. VV1 ble det sjette av seks album fra Kaizers Orchestra som nådde toppen av VG-lista, og for første gang fikk også bandet noe som lignet en mainstream radio-hit, med sangen "Hjerteknuser".

Spotify
Violeta Violeta volume II
Violeta Violeta volume II

Violeta Violeta volume II

Violeta Violeta Volume II er det syvende studioalbumet til Kaizers Orchestra og ble utgitt 11. november 2011. Der Volume I ble beskrevet av bandet selv som "innovativ og idé-spekket Kaizerrock" ble Volume II karakterisert enkelt og greitt som et "rock"-album. Albumet ble spilt inn i Duper Studio i Bergen våren 2010 og er produsert av Jørgen Træen, Yngve Sætre og Janove Ottesen. Albumet ble urfremført i sin helhet under Øyafestivalen 2011, og klatret også, som sine forgjengere, helt til toppen av VG-lista.

Spotify
Live i Oslo Spektrum
Live i Oslo Spektrum

Live i Oslo Spektrum

Live i Oslo Spektrum er Kaizers Orchestras tredje live-album og markerte avslutningen på Europadelen av Volume 1-turneen. Den utsolgte konserten i Oslos storstue den 9 april 2011 samlet 9000 tilhørere og var den største unike konserten bandet hadde holdt så langt i karrieren. Som med "Viva la Vega" seks år før ble også denne filmet og utgitt som DVD, forøvrig samme dag som Violeta Violeta Volume II kom ut, 11.11.11.

Spotify

2009

Våre demoner
Våre demoner

Våre demoner

Våre demoner er det femte studioalbumet til Kaizers Orchestra, utgitt 27. april 2009. Albumet ble spilt inn i januar 2009 i Bekkstudio på Jæren med Janove Ottesen og Yngve Sætre som produsenter. Samtlige sanger er nyinnspillinger av overskuddsmateriale fra Kaizers Orchestras fire forrige studioinnspillinger.
Våre Demoner var en eksklusiv utgivelse, og CD-en var kun tilgjengelig i butikk i én uke. Albumet ble trykt i et lim ed opplag på 3000 digipack-versjoner, pluss et vinyl-opplag på 700 eksemplarer, men er altså tilgjengelig digitalt på lik linje med alle bandets andre album.

Spotify

2008

250% live
250% live

250% live

250 prosent er et live-album som inneholder ti sanger innspilt på forskjellige konserter under europadelen av Maskineri-turneen, mellom februar og mai 2008. Utgivelsen var i første omgang kun en vinylutgivelse, men er siden blitt tilgjengelig digitalt også.

Spotify
Maskineri
Maskineri

Maskineri

Maskineri er det fjerde studioalbumet til Kaizers Orchestra, utgitt 18. februar 2008. Etter tre album produsert sammen med Jørgen Træen i Duper Studio i Bergen var det på tide å prøve noe nytt. Gjennom MySpace kom bandet i kontakt med Canadieren Mark Howard, og satte kursen mot Berlin og Planet Roc Studio i det tidligere øst Berlin for å spille det inn.
Kaizers Orchestra ble møtt med hyllest for sin vilje til å eksperimentere og utfordre sitt eget uttrykk med dette albumet, som forøvrig gikk rett inn på førsteplass på VG-lista da det kom ut.

Spotify

2006

Live at Vega
Live at Vega

Live at Vega

Live at Vega er et dobbelt konsertalbum utgitt den 6. mars 2006. Utgivelsen er et opptak fra konserten gruppen spilte i Vega i København den 6. oktober 2005, og ble også utgitt på DVD, som "Viva la Vega". Vega hadde utviklet seg til å bli en favoritt venue for bandet og når første del av karrieren skulle feires med en storslagen konsertfilm, falt valget på 1500-kapasiteten på Vesterbro.

Spotify

2005

Maestro
Maestro

Maestro

Som de to foregående ble dette tredje albumet også innspilt i Duper Studio i Bergen, sammen med produsent Jørgen Træen, og utgitt 15. august 2005. Etter å ha signert platekontrakt med Universal Tyskland kunne Kaizers for første gang i karrieren gi ut plate samtidig i Norge og store deler av Europa.

Spotify

2003

Evig pint
Evig pint

Evig pint

Evig Pint er det andre albumet til Kaizers Orchestra. Det ble spilt inn i november og desember 2002 og gitt ut i starten av februar 2003. Albumet hadde i stor grad blitt komponert under den hektiske "Ompa til du Tour" og ble omtalt som litt "mørkere" enn debutalbumet. Evig Pint toppet VG-lista tre uker på rad og lå totalt 14 uker på lista. Bandet lagde musikkvideo til tittelsangen, med skuespillerne Kristoffer Joner og Vegar Hoel i hovedrollene, regissert av Magnus Martens, en video de senere fikk Spellemannpris for.

Spotify

2001

Ompa til du dør
Ompa til du dør

Ompa til du dør

Ompa til du dør er Kaizers Orchestras debutalbum og ble spillt inn over seks dager i juni 2001, med Jørgen Træen i Duper Studio i Bergen. Albumet kom ut 1. september samme år og vekket umiddelbar begeistring hos et lettere sjokkert anmelderkorps. Albumet solgte over 100 000 eksemplar i Norge over det neste året og lå på VG-lista i totalt 49 uker. Bandet mottok både Spellemannpris og Alarmpris for "Ompa til du dør" og albumet er fortsatt det mesteselgende debutalbumet i norsk rocks historie.

Spotify