Hjerteknuser video innspilling. Foto Gunhild Oddsen
Hjerteknuser video innspilling. Foto Gunhild Oddsen

Hjerteknuser gjenoppstår!

28 september, 2022

I dag nådde Hjerteknuser andreplass på Spotifys liste over de meste spilte sangene i Norge. En ganske sensasjonell bragd for en 12 år gammel sang!

Hva som går viralt og hvorfor er et av vår tids store spørsmål. Tilsynelatende skjer disse tingene mer eller mindre tilfeldig, i alle fall virker det sånn. Uansett hva som har skjedd denne gangen så har altså "Hjerteknuser" den siste tiden tapetsert TikTok, akkompagnert av bilder der unge jenter viser frem ringene sine til tekststrofen "På fingen har eg ringen din / på ringen står det at / du er min hjerteknuser"

Ikke nok med det, på en annen ende av TikTok-universet har det blusset opp en debatt om hvorvidt det samiske bandet Rolffa's versjon av nevnte sang er bedre enn Kaizers versjon. Meningene er like delt som et knust hjerte, men diskusjonen har uansett ført til at Rolffas coverversjon også har fått et oppsving. Nå mangler det bare at Moi kommer på banen og claimer førsteplassen hun vant i Hjerteknuser-coverkonkurransen tilbake i 2010!

- Det er veldig gøy å se en gammel sang få nytt liv på denne måten, uttaler Janove Kaizer til Kaizers.no.

- Dette viser noe av det magiske musikk kan utrette. En god sang kan appellere på tvers av generasjoner og trender og plutselig få et voldsomt oppsving. Det er selvfølgelig både fantastisk gøy og veldig inspirerende for oss å se at Hjerteknuser flyr selv, uten vår hjelp.

Flere artikler