Dine gamle dager ER her, NÅ!

14 June, 2023

Det er ti år siden Kaizers Orchestra ga ut ny musikk. Endelig er ventetiden over!

"Dine gamle dager er nå" er tittelen Kaizers Orchestra har brukt til å omtale sitt gjenoppstandelsesprosjekt. Det er også tittelen på høstens omfattende turné, og jommen er det ikke også tittelen på bandets første musikalske output på ti år!

Hør den på SPOTIFY

Kaizers Orchestra var norges største rockeband da de ga seg i 2013. Listen ligger dermed høyt, fallhøyden er stor, presset er heftig, med andre ord er tingene akkurat som bandet gjerne vil ha dem.

- Det beste er å bygge forventningene noe så sinnssykt opp, for så å innfri, så det er det vi går for, sier komponist og sanger, Janove Ottesen.

- Vi har jobbet intenst med dette siden januar, med stor glød og iver fra bandet. Det har vært en utrolig fruktbar og gøy prosess. Mye har skjedd på ti år, men det gode samarbeidet oss seks i mellom består, og det synes jeg man kan høre på resultatet. En ting er å øve inn de gamle sangene, en helt annen sak er å jobbe sammen om noe helt nytt. Men det har gått bra, og vært gøy.

Den observante lytter vil gjenkjenne sangens gitar-"hook" fra traileren som lanserte comebacket sist høst. Filmen der Mr. Kaizer samler troppene omkring oljefatet vakte furore da den plutselig dukket opp ut av intet. Siden da har Janove ferdigstilt komposisjonen, lagt til vokal, tekst og et arrangement tilpasset rockbandet Kaizers Orchestra.

Janove forklarer selv sangen og prosessen omkring dens tilblivelse slik:

- Vi ville lage noe som kunne beskrives som et klassisk rockeanthem med hele den unike instrumentering til Kaizers Orchestra i sving, i en og samme låt. En utrolig gøy øvelse! Her får du perkusjonistisk, åpen tromming, walking-stand-up-bass, sigøynerriff på ene gitaren, monumentale power chords på den andre, med flere tangentriff i kjent stil. Den åpner med vår signaturbeat og det vi kaller for Bowieriffet på tangenter, før låten eksploderer og blir til umiskjennelig Kaizerrock.

På spørsmål om den nye sangen blir en del av setlisten til høstens konserter svarer Janove et utvilsomt "JA!"

- Vi kommer til å lene oss mot katalogen, og gjenoppfriske alle disse sangene som ikke har sett dagens live-lys på ti år, men selvfølgelig kommer vi også til å spille "Dine gamle dager er nå". Og det gleder vi oss til!

Det er med andre ord bare å komme i gang med tekstlæringen, for her blir det allsang!

Flere artikler